Rotterdamse Studenten Zeil Vereniging


Over ons


Windsurf

Zeilen

Leer zeilen op alle niveaus, van beginners tot wereldkampioenen

Sociaal

Elke dinsdag en donderdag een borrel

Reizen

Zeilen in Friesland, Zeeland, en op de Middellandse Zee

Westrijdzeilen

Van wedstrijdzeiler op de plas naar winnaar van NK's, EK's en WK's

Windsurf

Windsurfen

Leer windsurfen op de plas en ga mee op windsurfweekenden

Kortom, als je houdt van gezelligheid en zeilen is de RSZV de plek voor jou!

Inschrijven & Interesselijst


Je kunt je via onderstaande knoppen inschrijven, of aanmelden voor de interesselijst.

Eurekaweek


Tijdens de hele Eurekaweek (16 t/m 19 augustus) kan je iedere dag vanaf 10:00 komen zeilen en borrelen op onze prachtige locatie aan de Kralingse Plaslaan 113. Daarnaast zijn we te vinden bij de Infomarkt, het Festival, en Sports & Play! Houd onze Instagram in de gaten voor meer informatie!

Sfeerimpressie


Veelgestelde Vragen


Je kunt bij de RSZV leren zeilen, of je (wedstrijd)zeilskills verder ontwikkelen. Naast een zeilvereniging is de RSZV ook een gezelligheidsvereniging. We organiseren twee keer per week een borrel/feest, waar je als nieuw lid snel nieuwe vrienden zal maken! Tevens is er de mogelijkheid om je op professioneel gebied te ontwikkelen door een commissie- of bestuursfunctie te doen. Op die manier haal je het meeste uit je studententijd!


Als je twijfelt of je lid wil worden kan je het best een keer langskomen! Dit kan op onze open zomerborrels (12 & 26 augustus, en 2 september) of tijdens de Eurekaweek (16 t/m 19 augustus). Als je op deze momenten niet kan komen of een andere vraag hebt kun je contact opnemen met de zeiltelefoon (+31 6 203 027 07).


Onze contributie voor eerstejaars leden bedraagt €145,- euro per jaar. Hiermee heb je toegang tot de borrels, de boten, instructies, leuke activiteiten en nog veel meer. Na je eerste jaar gaat de contributie elk jaar omlaag: €125,- voor tweedejaars leden, €115,- voor derdejaars leden, €105,- voor vierdejaars leden, en €95,- voor vijfdejaars leden of ouder.
Hiernaast gaan alle eerstejaars leden mee op het Nieuwe Leden Weekend in Friesland van vrijdagmiddag 24 september t/m zondagavond 26 september. De kosten hiervoor bedragen €85,-.


Door je in te schrijven op de interesselijst geef je aan geïnteresseerd te zijn om lid te worden, we houden je dan op de hoogte over wat er allemaal gebeurt op de vereniging. Dit is geen officiële inschrijving, daarvoor is de inschrijflijst.


Vanaf de open borrel op 12 augustus zijn de inschrijvingen open. De RSZV hanteert een jaarlijks maximum van 150 nieuwe leden dat afgelopen jaren altijd gehaald is. Daarom wordt er geloot onder de nieuwe inschrijvingen, dit werkt als volgt: Als je langskomt op de open borrel op 12 augustus en je besluit je in te schrijven ben je gegarandeerd van een plek. Vanaf maandag 16 augustus gaan ook online de inschrijvingen open. Vanaf dan wordt er elke avond geloot onder de inschrijvingen die tot op dat moment zijn binnengekomen. Dit betekent dat hoe eerder in de week je jezelf inschrijft, hoe meer kans je maakt om lid te kunnen worden. Wanneer je bent ingeloot ontvang je per mail bevestiging van je inschrijving. Wanneer de ledenstop is behaald en je hebt helaas geen plek bemachtigd zullen we je hier ook per mail van op de hoogte stellen.


RSZV heeft momenteel 6 valken, 2 J/22’s, 1 SB20, 4 lasers en 4 windsurfplanken in bezit. Met deze boten kun je altijd zeilen. Daarnaast worden er ook wedstrijden gevaren met boten van externen, dit zijn onder andere Elliots, MaxFun 25’s, Melges 24 en een IMX-38.


De introductieperiode (IP) is een periode van ongeveer twee maanden waarin je de vereniging en haar leden leert kennen. In deze periode worden er veel sociale activiteiten georganiseerd (biercantus, beerpongtoernooi, feesten etc.) en worden er veel zeilinstructies aangeboden. Tevens ga je een weekend zeilen in Friesland met alle nieuwe leden, waar je elkaar goed leert kennen. In de IP vorm je ook een bootje.


Een bootje is wat bij veel andere verenigingen een jaarclub heet. Dit is een gemengde club die je zelf vormt met 8 tot 10 andere nieuwe leden. In het tweede deel van de introductieperiode doe je veel samen met je bootje, zoals bijvoorbeeld meedoen aan interne zeilwedstrijden. De ervaring leert dat de mensen met wie je een bootje vormt vrienden voor het leven worden.


Nee, de RSZV heeft geen ontgroening. Wel verwachten wij van nieuwe leden dat ze bekend worden met de normen, waarden en historie van de vereniging. Dit betekent onder andere dat je in de introductieperiode het verenigingslied leert zingen en je bestuur leert kennen. Aan het eind van de introductieperiode ontvang je je das en ben je volwaardig lid.


Absoluut, de RSZV is een vereniging waar wedstrijden gezeild worden op topniveau. We hebben een SB20, twee J/22’s en vier lasers waarmee we (zo goed als) alle grote wedstrijden in Nederland varen. Ook is er de mogelijkheid om aan studentenwedstrijden mee te doen. Zo heb je de mogelijkheid om te groeien van beginner tot wereldkampioen.


Ja dat kan zeker! Wel is er voor leden onder 18 een streng gehandhaafd verbod op het drinken van alcohol.


Ja, de RSZV heeft momenteel drie disputen met in totaal circa 90 leden. Na de introductieperiode kan je ervoor kiezen om je aan te melden bij een dispuut. Hierdoor kun je je lidmaatschap bij de RSZV verbreden.

Contact


Heb je nog vragen over onze vereniging? Kom langs in de EW, op onze borrels op donderdagavond, of stuur een berichtje.

0620302707

Sponsors