Rotterdamse Studenten Zeil Vereniging


Over ons


Windsurf

Zeilen

Leer zeilen op alle niveaus, van beginners tot wereldkampioenen

Sociaal

Elke dinsdag en donderdag een borrel

Reizen

Zeilen in Friesland, Zeeland, en op de Middellandse Zee

Westrijdzeilen

Van wedstrijdzeiler op de plas naar winnaar van NK's, EK's en WK's

Windsurf

Windsurfen

Leer windsurfen op de plas en ga mee op windsurfweekenden

Kortom, als je houdt van gezelligheid en zeilen is de RSZV de plek voor jou!

Wachtlijst


We hebben onze ledenstop reeds behaald.
Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst, we benaderen je dan als er nog een plek vrijkomt.Kom Zeilen


17 tot en met 20 augustus kan je tussen 10:00 en 17:00 komen zeilen. Volg onze instagram voor meer informatie Instagram

Onze mooiste media


Sponsors


Veelgestelde Vragen


Naast een zeilvereniging is RSZV ook een gezelligheidsvereniging. We organiseren twee keer per week een borrel/feest. Dit betekent dat je als je lid wordt bij ons veel nieuwe vrienden zult maken. Tevens is er de mogelijkheid om je op professioneel gebied te ontwikkelen door een commissie- of bestuursfunctie te doen. Op die manier haal je het meeste uit je studententijd!


Als je twijfelt of je lid wil worden kan je het best een keer langskomen! Dit kan op onze open zomerborrels (16 & 30 juli en 25 & 27 augustus) of tijdens de Eurekaweek (17 t/m 20 augustus). Als je op deze momenten niet kan komen of een andere vraag hebt kun je contact opnemen met de zeiltelefoon (+31 6 203 027 07).


Door je in te schrijven op de interesselijst geef je aan geïnteresseerd te zijn om lid te worden, we houden je dan op de hoogte over wat er allemaal gebeurt op de vereniging. Dit is geen officiële inschrijving, daarvoor is de inschrijflijst.


Vanaf de eerste open borrel op 16 juli zijn de inschrijvingen open. We hebben een maximum van 150 nieuwe leden dat afgelopen jaren altijd gehaald is. Selectie gaat op basis van “first come, first serve”, wat betekent dat de inschrijvingen dicht gaan wanneer 150 nieuwe leden zich hebben ingeschreven.


RSZV heeft momenteel 6 valken, 2 J/22’s, 4 lasers en 4 windsurfplanken in bezit. Met deze boten kun je altijd zeilen. Daarnaast worden er ook wedstrijden gevaren met boten van externen, dit zijn onder andere Elliots, MaxFun 25’s, Melges 24 en een IMX-38.


De introductieperiode (IP) is een periode van ongeveer twee maanden waarin je de vereniging en haar leden leert kennen. In deze periode worden er veel sociale activiteiten georganiseerd (biercantus, beerpongtoernooi, feesten etc.) en worden er veel zeilinstructies aangeboden. Tevens ga je een weekend zeilen in Friesland met alle nieuwe leden, waar je elkaar goed leert kennen. In de IP vorm je ook een bootje.


Een bootje is wat bij veel andere verenigingen een jaarclub heet. Dit is een club die je zelf vormt met 8 tot 10 andere nieuwe leden. In het tweede deel van de introductieperiode doe je veel samen met je bootje, zoals bijvoorbeeld meedoen aan interne zeilwedstrijden. De ervaring leert dat de mensen met wie je een bootje vormt vrienden voor het leven worden.


Nee, RSZV heeft geen ontgroening. Wel verwachten wij van nieuwe leden dat ze bekend worden met de normen, waarden en historie van de vereniging. Dit betekent onder andere dat je in de introductieperiode het verenigingslied leert zingen en je bestuur leert kennen. Aan het eind van de introductieperiode ontvang je je das en ben je volwaardig lid.


Absoluut, RSZV is een vereniging waar wedstrijden gezeild worden op topniveau. We hebben twee J/22’s en vier lasers waarmee we (zo goed als) alle grote wedstrijden in Nederland varen. Ook is er de mogelijkheid om aan studentenwedstrijden mee te doen. Zo heb je de mogelijkheid om te groeien van beginner tot wereldkampioen.


Ja dat kan zeker! Wel is er voor leden onder 18 een streng gehandhaafd verbod op het drinken van alcohol.


Ja, RSZV heeft momenteel drie disputen met in totaal circa 90 leden. Na de introductieperiode kan je ervoor kiezen om je aan te melden bij een dispuut. Hierdoor kun je je lidmaatschap bij RSZV verbreden.

Contact


Heb je nog vragen over onze vereniging? Kom langs op onze borrels op dinsdag- en donderdagavond, of stuur een berichtje.

0620302707