Rotterdamse Studenten Zeil Vereniging


Over ons


Windsurf

Zeilen

Leer zeilen op alle niveaus, van beginners tot wereldkampioenen

Sociaal

Elke dinsdag en donderdag een borrel

Reizen

Zeilen in Friesland, Zeeland, en op de Middellandse Zee

Westrijdzeilen

Van wedstrijdzeiler op de plas naar winnaar van NK's, EK's en WK's

Windsurf

Windsurfen

Leer windsurfen op de plas en ga mee op windsurfweekenden

Kortom, als je houdt van gezelligheid en zeilen is de RSZV de plek voor jou!

Inschrijven & Interesselijst


Je kunt je via onderstaande knoppen inschrijven, of aanmelden voor de interesselijst.

Eurekaweek


Tijdens de hele Eurekaweek (15 t/m 18 augustus) kan je iedere dag vanaf 10:00 komen zeilen en borrelen op onze prachtige locatie aan de Kralingse Plaslaan 113. Daarnaast zijn we te vinden bij de Infomarkt, het Festival, en Sports & Play! Houd onze Instagram in de gaten voor meer informatie!

Sfeerimpressie


Veelgestelde Vragen


De RSZV is een zeil-, maar zeker ook een gezelligheidsvereniging. Wij bieden de ideale combinatie tussen een rijk studentenleven en actief (wedstrijd)zeilen. Elke dinsdag en donderdag borrelen we vanaf 5 uur en kan je op de vereniging eten. In het zeilseizoen kan je zeilinstructie krijgen of geven en worden er wedstrijden georganiseerd op de Kralingse Plas. Ook gaan we door het jaar heen weekenden weg om te zeilen en te borrelen, zoals het Nieuwe Leden Weekend en het Voorjaarsweekend
Naast het borrelen en zeilen organiseren onze commissies niet zeil-gerelateerde activiteiten zoals het sjaarzendiner, het gala, kerst- en valentijnsdiner, de cantus, feesten en nog veel meer! Ook worden er externe activiteiten georganiseerd door onze zusterverenigingen. Dit zijn zeilwedstrijden met ludieke elementen erin en deze wedstrijden worden afgesloten met een mooi feest. Vrijwel op alle externe activiteiten is er wel een team van de RSZV te vinden. Kortom, we bieden je een fantastische studententijd waarin je nieuwe dingen kan leren, vrienden voor het leven maakt en je de kans krijgt om gave evenementen te organiseren.


Als je twijfelt of je lid wilt worden, kun je het beste langskomen tijdens de Eurekaweek. Zo kun je de sfeer proeven en praten met leden!


Onze contributie voor eerstejaars leden bedraagt €160,- euro in het eerste jaar. Hiermee heb je toegang tot de borrels, de boten, instructies, leuke activiteiten en nog veel meer. Wanneer je al in een valk kunt zeilen (of dit bij ons hebt geleerd) kun je ook doorstromen naar de wedstrijdteams in de J/22's en de SB20! Na je eerste jaar gaat de contributie elk jaar omlaag: €135,- voor tweedejaars leden, €125,- voor derdejaars leden, €115,- voor vierdejaars leden, en €105,- voor vijfdejaars leden of ouder.
Hiernaast gaan alle eerstejaars leden mee op het Nieuw Leden Weekend in Friesland van vrijdagmiddag 16 september t/m zondagavond 18 september. De kosten hiervoor zullen ongeveer €160,- bedragen.


Door je in te schrijven op de interesselijst geef je aan geïnteresseerd te zijn om lid te worden. Je wordt op de hoogte gehouden van komende tijd en krijgt meer informatie over het inschrijfproces en de Eurekaweek. Let op! Als je je inschrijft voor de interesselijst ben je nog niet officieel ingeschreven, daarvoor is de inschrijflijst.


Tijdens de Eurekaweek kan je je inschrijven! Om 12:00 uur op maandag 15 augustus 2022 in de Eurekaweek zullen de inschrijvingen open gaan. Je kan je via de website of op het terrein inschrijven.
Als je je tijdens de Eurekaweek inschrijft (online of op het terrein), ben je nog niet meteen lid. Vanwege een beperkte capaciteit zal er gewerkt worden met een lotingssysteem; elke dag zal er geloot worden uit de mensen die zich hebben ingeschreven, waarna een bepaald aantal personen lid worden. Ben je op maandag niet ingeloot? Dan word je de volgende dag weer meegeloot. Je maakt dus het meeste kans als je je al op maandag inschrijft. Aan het einde van elke dag ontvang je een mail of je wel of niet ingeloot bent. Als je uitgeloot wordt, kom je op de reservelijst te staan. Als er, omdat iemand zich toch nog uitschrijft, er een plekje vrij komt, wordt er geloot tussen de mensen op deze lijst. Je maakt dus dan alsnog kans om lid te worden!

Daarnaast is er in het voorjaar een nieuwe kans om lid te worden van de vereniging. Rond 1 maart start de Voorjaarsintroductieperiode (VIP), waarin je alsnog lid kan worden van de vereniging!


RSZV heeft momenteel 6 valken, 2 J/22’s, 1 SB20, 4 lasers en 4 windsurfplanken in bezit. Met deze boten kun je altijd zeilen. Daarnaast worden er ook wedstrijden gevaren met boten van externen, dit zijn onder andere Elliots, MaxFun 25’s, Melges 24 en een IMX-38.


De "Introductieperiode" (IP) is de periode van september tot begin november. Deze maanden staan in het teken van kennismaking met elkaar en de vereniging. We starten gelijk met een weekend weg naar Friesland om te zeilen en te borrelen met elkaar. Dit weekend is cruciaal, omdat je hier je eerste contacten met jaargenoten legt en je eerste ervaring met zeilen op doet, of als je al kunt zeilen gelijk je sleutel kunt halen.
Daarna organiseren wij verschillende leuke activiteiten, en voldoende zeilinstructies zodat je je bootje kan vormen. Een bootje is een jaarclub van 8 tot 10 man die de basis vormt van een leuk verenigingsjaar en vaak vriendschappen voor de rest van je studententijd. Dit bootje mag je helemaal zelf samenstellen en zijn meestal gemixt.
Als je je bootje bij elkaar hebt en de vereniging hebt leren kennen sluiten wij de Introductieperiode af met de Installatie. Op deze avond presenteer je je bootje en alles wat jullie geleerd hebben aan het bestuur.
Om je zoveel mogelijk te laten integreren in de vereniging wordt je verwacht om in ieder geval een keer per week langs te komen. Als je een borrel niet kunt komen is dit geen probleem, maar moet je je afmelden bij de Zeiltelefoon. Als je je van plan was te komen, maar onverhoopt niet kunt komen, laat dit dan ook even weten aan de Zeiltelefoon (+31620302707). Deze wordt beheerd door de sjaarzenmama/papa's.


Nee, de RSZV heeft geen ontgroening zoals dat bij een gezelligheidsvereniging wel is. Wel verwachten wij van nieuwe leden dat ze bekend worden met normen, waarden en historie van de vereniging. Dit betekent onder andere dat je in de IP het verenigingslied leert zingen en je bestuur leert kennen. Aan het einde van de IP word je geïnstalleerd als volwaardig lid en ontvang je je das.


Absoluut, de RSZV is een vereniging waar wedstrijden gezeild worden op topniveau. We hebben een SB20, twee J/22’s en vier lasers waarmee we (zo goed als) alle grote wedstrijden in Nederland varen. Ook is er de mogelijkheid om aan studentenwedstrijden mee te doen. Zo heb je de mogelijkheid om te groeien van beginner tot wereldkampioen.


Ja dat kan zeker! Wel is er voor leden onder 18 een streng gehandhaafd verbod op het drinken van alcohol.


Ja, de RSZV heeft momenteel drie disputen met in totaal circa 90 leden. Na de introductieperiode kan je ervoor kiezen om je aan te melden bij een dispuut. Hierdoor kun je je lidmaatschap bij de RSZV verbreden.

Contact


Heb je nog vragen over onze vereniging? Schrijf je in voor de interesselijst, kom langs in de EW of stuur een berichtje.

0620302707

Sponsors