Lid worden


Zeilen

Leer zeilen op alle niveaus, van beginners tot wereldkampioenen.

Sociaal

Elke dinsdag en donderdag borrelen.

Wedstrijdzeilen

Van wedstrijdzeiler op de Plas naar winnaar van NK's, EK's en WK's.

Windsurfen

Leer windsurfen op de plas en ga mee op windsurf weekenden.

Reizen

Zeilen in Friesland, Zeeland, en op de Middellandse Zee of op skireis naar de Alpen.


Schrijf je in op de interesselijst!

Klik hier!

Word lid!

De inschrijvingen van de voorjaarsintruductieperiode openen in het begin van 2023!

Waarom wil jij lid worden?

De RSZV is een zeil-, maar zeker ook een gezelligheidsvereniging. Wij bieden de ideale combinatie tussen een rijk studentenleven en actief (wedstrijd)zeilen. Elke dinsdag en donderdag borrelen vanaf 5 uur en kan je op de vereniging eten, daarnaast bieden wij nog talloze andere (zeil)activiteiten.

Onze locatie is het verenigingsgebouw van de Rotterdamsche Zeilvereeniging aan de prachtige Kralingse Plas; de ideale plek midden in Rotterdam waar wij borrelen en zeilen combineren.

Als je voldoende kan zeilen kun je, na het doen van een zogenoemd "sleutelexamen" altijd een van de verenigingsboten meenemen. Om te zeilen met je bootgenootjes of andere vrienden!

Als je van gezelligheid houdt en dat wil combineren met zeilen is de RSZV de plek voor jou!

 

 
Klinkt goed! Wanneer en hoe kan ik mij inschrijven?

Tijdens de interesseborrel en de Eurekaweek kan je je inschrijven!

Op 11 augustus kun je je tijdens de interesseborrel op de vereniging inschrijven. Als je deze donderdag langskomt op de borrel ben je gegarandeerd van een plek!

Om 12:00 uur op maandag 15 augustus 2022 in de Eurekaweek zullen de inschrijvingen open gaan. Je kan je via de website of op het terrein inschrijven.
Let op! In de Eurekaweek zal er gewerkt worden met een lotingssysteem. Je bent als je je inschrijft dus nog niet verzekerd van een plek.

 
Welke activiteiten zijn er?

Elke dinsdag en donderdag zijn er borrelavonden op de RSZV. We eten en borrelen in het clubgebouw van de RZV aan de Kralingse Plaslaan 113.

In het zeilseizoen kan je zeilinstructie krijgen of geven en worden er wedstrijden georganiseerd op de Kralingse Plas. Ook gaan we door het jaar heen weekenden weg om te zeilen en te borrelen. Voorbeelden zijn o.a.: Nieuwe Leden Weekend en het Voorjaarsweekend

Naast het borrelen en zeilen organiseren onze commissies niet zeil-gerelateerde activiteiten zoals het sjaarzendiner, het gala,  kerst- en valentijnsdiner, de cantus, feesten en nog veel meer!

Naast deze activiteiten worden er ook externe activiteiten georganiseerd door onze zusterverenigingen. Dit zijn zeilwedstrijden met ludieke elementen erin en deze wedstrijden worden afgesloten met een mooi feest. Vrijwel op alle externe activiteiten is er wel een team van de RSZV te vinden.

 

 
Ik kan niet zeilen, wat nu?

Dat is geen probleem! De RSZV beschikt over een interne (gratis!) zeilopleiding en heeft eigen instructieboten in de disciplines valk en laser. Bij aanvang van de IntroductiePeriode is er al meteen gelegenheid tot het volgen van zeilinstructies. Je leert om goed met de boot om te gaan en ook om samen te werken in de boot. In de winter worden er verschillende theorielessen georganiseerd, zodat je ook kan blijven leren bij slecht zeilweer.
Zo kan je van niet-zeiler doorgroeien tot wedstrijdzeiler!

 

 
Zijn jullie nou een sportvereniging of een gezelligheidsvereniging?

Allebei! We zijn een studentensport vereniging. Een groot deel van de activiteiten zijn borrel-gerelateerd. Zowel het zeilen als gezelligheid vormen een belangrijk deel van de vereniging. Onze borrels zijn altijd gezellig, je leert veel leuke mensen kennen en maakt zo vrienden voor het leven. Daarnaast stimuleren we het zeilen door instructie te geven, zeilweekenden te organiseren en wordt er actief meegedaan aan (studenten)zeilwedstrijden.

Het is het best van beide werelden, waarbij je na je IntroductiePeriode vrij bent om je eigen balans hiertussen te vinden. Je kan een actief borrelaar worden die zich inzet voor de vereniging door in commissies te gaan en het heerlijk vindt om een valkje te pakken om een rondje te varen op de Plas of misschien wordt je een fanatiek wedstrijdzeiler die af en toe een biertje komt doen. Wie weet ben je wel allebei! De mogelijkheden zijn eindeloos en het is helemaal aan jou. Hoe dan ook kan je bij ons het beste uit je studentenleven halen!

 
Kan ik langskomen om de sfeer te proeven?

Natuurlijk! Kom langs op onze interesseborrel 11 augustus 2022! Tijdens deze borrel is er de mogelijkheid om een kijkje te nemen op de vereniging, te zeilen en samen te borrelen. De borrel begint om 17.00 uur. Wil je mee eten? Geef je dan voor donderdagochtend 11-08 11:00 uur op via deze link.

Daarbij zijn we de hele Eurekaweek  van 15 t/m 18 augustus open voor jou! Kom gezellig langs om een rondje te zeilen, met ons te kletsen en een drankje te doen!

Je kan ons vinden in het witte gebouw met de groene letters RZV erop aan de Kralingse Plaslaan 113.

Let op! Je hoeft niet mee te loten als je je tijdens deze borrel inschrijft bij de vereniging. Als je je op de borrel inschrijft ben je dus verzekerd van een plek.

 
Wat kost een lidmaatschap?

Onze contributie voor eerstejaars leden bedraagt €160,- euro in het eerste jaar. Hiermee heb je toegang tot de borrels, de boten, instructies, leuke activiteiten en nog veel meer. Wanneer je al in een valk kunt zeilen (of dit bij ons hebt geleerd) kun je ook doorstromen naar de wedstrijdteams in de J/22's en de SB20! Na je eerste jaar gaat de contributie elk jaar omlaag: €135,- voor tweedejaars leden, €125,- voor derdejaars leden, €115,- voor vierdejaars leden, en €105,- voor vijfdejaars leden of ouder.

Hiernaast gaan alle eerstejaars leden mee op het Nieuw Leden Weekend in Friesland van vrijdagmiddag 16 september t/m zondagavond 18 september. De kosten hiervoor bedragen ongeveer €160,-.

 
Van wanneer tot wanneer loopt het verenigingsjaar?

Het verenigingsjaar duurt van 1 september tot de 1 september het daaropvolgend jaar. 

 
Wat als ik me toch wil uitschrijven?

Zodra je je inschrijft, ben je lid en contributie verschuldigd voor een heel jaar. Uitschrijven voor het volgende verenigingsjaar kan tot 4 weken voor het begin van het nieuwe verenigingsjaar of twee weken na je inschrijving voor aankomend verenigingsjaar. Na je inschrijving heb je dus twee weken de tijd om je alsnog uit te schrijven. Doe dit per mail naar de secretaris, je krijgt dan een bevestigingsmail terug. Bewaar deze goed, het is jouw bewijs dat je uitgeschreven bent!


 
En als ik dan lid ben geworden?

Als je eerstejaars lid bent geworden ga je de IP doorlopen.

De "Introductieperiode" (IP) is de periode van september tot half november. Deze maanden staan in het teken van kennismaking met elkaar en de vereniging. We starten gelijk met een weekend weg naar Friesland om te zeilen en te borrelen met elkaar. Dit weekend is cruciaal, omdat je hier je eerste contacten met jaargenoten legt en je eerste ervaring met zeilen op doet, of als je al kunt zeilen gelijk je sleutel kunt halen.

Daarna organiseren wij verschillende leuke activiteiten, en voldoende zeilinstructies zodat je je bootje kan vormen. Een bootje is een jaarclub van 8 tot 10 man die de basis vormt van een leuk verenigingsjaar en vaak vriendschappen voor de rest van je studententijd. Dit bootje mag je helemaal zelf samenstellen en zijn meestal gemixt.

Als je je bootje bij elkaar hebt en de vereniging hebt leren kennen sluiten wij de Introductieperiode af met de Installatie. Op deze avond presenteer je je bootje en alles wat jullie geleerd hebben aan het bestuur.

Nog nieuwsgierig naar de IP? Klik hier!

 
Hoe werkt de inschrijving?

Als je je tijdens de interesseborrel van 11 augustus inschrijft, ben je verzekerd van een plekje. Je hoeft alleen fysiek op de borrel aanwezig te zijn, zodat je je daar kan inschrijven.

Als je je tijdens de Eurekaweek inschrijft (online of op het terrein), ben je nog niet meteen lid. Vanwege een beperkte capaciteit zal er gewerkt worden met een lotingssysteem; elke dag zal er geloot worden uit de mensen die zich hebben ingeschreven, waarna een bepaald aantal personen lid worden. Ben je op maandag niet ingeloot? Dan word je de volgende dag weer meegeloot. Je maakt dus het meeste kans als je je al op maandag inschrijft. Aan het einde van elke dag ontvang je een mail of je wel of niet ingeloot bent. 

 
Wat als ik uitgeloot wordt?

Dat is heel erg balen! Als je uitgeloot wordt, kom je op de reservelijst te staan. Als er, omdat iemand zich toch nog uitschrijft, er een plekje vrij komt, wordt er geloot tussen de mensen op deze lijst. Je maakt dus dan alsnog kans om lid te worden! 

Daarbij is er in het voorjaar een nieuwe kans om lid te worden van de vereniging. Rond 1 maart start de Voorjaarsintroductieperiode (VIP), waarin je alsnog lid kan worden van de vereniging!

 
logo-rszv-diapositief

BEZOEK

RSZV

Kralingse Plaslaan 113

3062 CD Rotterdam