Lid worden


Zeilen

Leer zeilen op alle niveaus: van beginners tot wereldkampioenen.

Sociaal

Elke maandag en donderdag borrelen.

Wedstrijdzeilen

Van wedstrijdzeiler op de Kralingse Plas naar winnaar van NK's, EK's en WK's.

Windsurfen

Leer windsurfen op de Kralingse Plas en ga mee op windsurfweekenden.

Reizen

Zeilen in Friesland, Zeeland, en op de Middellandse Zee of op skireis naar de Alpen.


Schrijf je in op de interesselijst!

Klik hier!

Word lid!

De inschrijvingen gaan open tijdens de eerste dag van de Eurekaweek. Weet je al zeker dat je lid wilt worden? Vul dan het interesseformulier in!

Interesseformulier

Interesseborrels 2023

Kom langs en proef de sfeer! Op 2 & 23 februari zijn er interesseborrels bij ons op de vereniging. Vanaf 17:00 zijn wij open op Kralingse Plaslaan 113. Kom gezellig langs om van de Kralingse Plas te genieten, met ons te kletsen en een drankje te doen! 

Wil je mee-eten? Schrijf je hiernaast in voor de eetlijst!

 

Waarom wil jij lid worden?

De RSZV is een zeil-, maar zeker ook een gezelligheidsvereniging. Wij bieden de ideale combinatie tussen een rijk studentenleven en actief (wedstrijd)zeilen. Elke dinsdag en donderdag borrelen wij vanaf 17:00 en kan je op de vereniging eten. Daarnaast bieden wij talloze andere (zeil)activiteiten.

Onze locatie is het verenigingsgebouw van de Rotterdamsche Zeilvereeniging aan de prachtige Kralingse Plas; de ideale plek midden in Rotterdam waar wij borrelen en zeilen combineren.

Als je tijdens een zogenoemd 'sleutelexamen' laat zien dat je onze zeilboten veilig over de Kralingse Plas kan laten varen,  mag je daarna iedere dag van de week een van onze boten pakken. Zo kan je zeilen met je bootgenootjes of andere vrienden en familie! 

Als je van gezelligheid houdt en dat wil combineren met zeilen is de RSZV de plek voor jou!

 

 
Klinkt goed! Wanneer en hoe kan ik mij inschrijven?

Tijdens de interesseborrels (2 & 23 februari) bij ons op locatie of online vanaf 3 februari kan je je inschrijven voor de Voorjaars Introductie Periode!

Ook in de zomer gaan de inschrijvingen voor de RSZV weer open tijdens de Eurekaweek (21 t/m 24 augustus).

Om 12:00 uur op maandag 21 augustus 2023 in de Eurekaweek zullen de inschrijvingen open gaan. Je kan je via de website of op het terrein inschrijven.
Let op! In de Eurekaweek zal er gewerkt worden met een lotingssysteem. Je bent als je je inschrijft dus nog niet verzekerd van een plek.

 
Welke activiteiten zijn er?

Elke dinsdag en donderdag zijn er borrelavonden op de RSZV. We eten en borrelen in het clubgebouw van de RZV aan de Kralingse Plaslaan 113.

In het zeilseizoen kan je zeilinstructie volgen of geven en worden er (interne) wedstrijden georganiseerd op de Kralingse Plas. Ook gaan we door het jaar heen weekenden weg om te zeilen en te borrelen. Voorbeelden zijn: Nieuwe Leden Weekend en het Voorjaarsweekend. 

Naast het borrelen en zeilen organiseren onze commissies niet-zeilgerelateerde activiteiten zoals het sjaarzendiner, het gala,  kerst- en valentijnsdiner, de cantus, een festival, feesten en nog veel meer!

Naast deze activiteiten worden er ook externe activiteiten georganiseerd door onze zusterverenigingen. Dit zijn zeilwedstrijden met ludieke elementen.  Deze wedstrijden worden vaak ook afgesloten met een mooi feest. Vrijwel op alle externe activiteiten is er wel een team van de RSZV te vinden!

 

 
Ik kan niet zeilen, wat nu?

Dat is geen probleem! De RSZV beschikt over een interne (gratis!) zeilopleiding en heeft eigen instructieboten in de disciplines valk en laser. Bij aanvang van de (Voorjaars) Introductie Periode is er al meteen gelegenheid tot het volgen van zeilinstructies. Je leert om goed met de boot om te gaan en om samen te werken in de boot. In de winter worden er verschillende theorielessen georganiseerd, zodat je ook kan blijven leren bij slecht zeilweer.

Zo kan je van niet-zeiler doorgroeien tot plezierzeiler of zelfs een wedstrijdzeiler!

 

 
Zijn jullie een sportvereniging of een gezelligheidsvereniging?

Allebei! We zijn een studentensportvereniging. Zowel het zeilen als de gezelligheid vormen een belangrijk deel van de vereniging. Onze borrels zijn altijd gezellig, je leert veel leuke mensen kennen en maakt zo vrienden voor het leven. Daarnaast stimuleren we het zeilen door instructies te geven, zeilweekenden te organiseren en wordt er actief meegedaan aan (studenten)zeilwedstrijden.

Eigenlijk nemen wij het beste van beide werelden. Na de (Voorjaars) Introductie Periode ben je vrij om je eigen balans hiertussen te vinden. Je kan een actief borrelaar worden die zich inzet voor de vereniging door in commissies te gaan, en het heerlijk vindt om af en toe een valkje te pakken om een rondje te varen op de Kralingse Plas. Of misschien wordt jij een fanatiek wedstrijdzeiler die af en toe een biertje komt doen. De mogelijkheden zijn eindeloos en het is helemaal aan jou.

Hoe dan ook, je kan bij ons het beste uit je studentenleven halen!

 
Kan ik langskomen om de sfeer te proeven?

Natuurlijk! Kom langs op onze interesseborrels 2 en 23 februari 2023! Tijdens deze borrel is er de mogelijkheid om een kijkje te nemen op de vereniging, te zeilen en samen te borrelen. De borrel begint om 17.00 uur. Wil je mee eten? Geef je dan voor donderdagochtend 2 februari 12:00 uur op via deze link. Of voor donderdagochtend 23 februari 12:00 uur op via deze link.

Let op! Als je je op de interesseborrel inschrijft, ben je verzekerd van een plek. 

In de zomer zijn we de hele Eurekaweek  van 21 t/m 24 augustus open voor jou! Kom gezellig langs om een rondje te zeilen, met ons te kletsen en een drankje te doen!

Je kan ons vinden in het witte gebouw met de groene letters RZV aan de Kralingse Plaslaan 113.

 

 
Wat kost een lidmaatschap?

Onze contributie voor eerstejaars leden bedraagt €160,- euro. Hiermee heb je toegang tot de borrels, de boten, instructies, leuke activiteiten en nog veel meer. Wanneer je al een valk kunt zeilen (of dit bij ons hebt geleerd) kun je ook doorstromen naar de wedstrijdteams van de J/22's en de SB20!

De contributie voor de Voorjaars Introductie Periode bedraagt €80,- euro.

Na je eerste jaar gaat de contributie elk jaar omlaag: €135,- voor tweedejaars leden, €125,- voor derdejaars leden, €115,- voor vierdejaars leden, en €105,- voor vijfdejaars leden of ouder.

 
Van wanneer tot wanneer loopt het verenigingsjaar?

Het verenigingsjaar duurt van 1 september tot de 1 september het daaropvolgend jaar. 

 
Wat als ik me toch wil uitschrijven?

Zodra je je inschrijft, ben je lid en contributie verschuldigd voor een heel jaar. Uitschrijven voor het volgende verenigingsjaar kan tot 4 weken voor het begin van het nieuwe verenigingsjaar of twee weken na je inschrijving voor aankomend verenigingsjaar. Na je inschrijving heb je dus twee weken de tijd om je alsnog uit te schrijven. Doe dit per mail naar de secretaris (siraterces.[antispam].@rszv.nl), je krijgt dan een bevestigingsmail terug. Bewaar deze goed, het is jouw bewijs dat je uitgeschreven bent!


 
En als ik dan lid ben geworden?

Als je eerstejaars lid bent geworden ga je de IP doorlopen.

De 'Introductie Periode' (IP) is de periode van september tot half november. Deze maanden staan in het teken van kennismaking met elkaar en de vereniging. We starten gelijk met een weekend weg naar Friesland om te zeilen en te borrelen met elkaar. Dit weekend is cruciaal, omdat je hier je eerste contacten met jaargenoten legt en je eerste ervaring met zeilen opdoet, of als je al kunt zeilen gelijk je sleutel kunt halen.
Daarna organiseren wij verschillende leuke activiteiten, en voldoende zeilinstructies zodat je je bootje kan vormen. Een bootje is een jaarclub van 8 tot 10 man die de basis vormt van een leuk verenigingsjaar en vaak vriendschappen voor de rest van je studententijd. Dit bootje mag je helemaal zelf samenstellen en zijn meestal gemixt.

Als je je bootje bij elkaar hebt en de vereniging hebt leren kennen sluiten wij de Introductieperiode af met de installatie. Op deze avond presenteer je je bootje en alles wat jullie geleerd hebben aan het bestuur.

Als je je halverwege het verenigingsjaar hebt ingeschreven voor de VIP 'Voorjaars Introductie Periode', lopen deze kennismakingsweken van 28 februari t/m begin april 2023. 

Nog nieuwsgierig naar de (V)IP? Klik hier!

 
Hoe werkt de inschrijving?

Als je je tijdens de interesseborrel van 2 februari 2023 inschrijft, ben je verzekerd van een plekje. Je hoeft alleen fysiek op de borrel aanwezig te zijn, zodat je je daar kan inschrijven. De online inschrijvingen gaan open vanaf 3 februari 2023. 

Tijdens de Eurekaweek loopt het net iets anders met inschrijven:
Als je je tijdens de Eurekaweek inschrijft (online of op het terrein), ben je nog niet meteen lid. Vanwege een beperkte capaciteit zal er gewerkt worden met een lotingssysteem; elke dag zal er geloot worden uit de mensen die zich hebben ingeschreven, waarna een bepaald aantal personen lid worden. Ben je op maandag niet ingeloot? Dan word je de volgende dag weer meegeloot. Je maakt dus het meeste kans als je je al op maandag inschrijft. Aan het einde van elke dag ontvang je een mail of je wel of niet ingeloot bent. 

 
Wat als ik uitgeloot wordt?

Dat is heel erg balen! Als je uitgeloot wordt tijdens de Eurekaweek, kom je op de reservelijst te staan. Schrijft iemand zich uit? Dan wordt er geloot tussen de mensen op deze lijst. Je maakt dan dus alsnog kans om lid te worden! 

Daarbij is er in het voorjaar een nieuwe kans om lid te worden van de vereniging. 28 februari start de Voorjaars Introductie Periode (VIP), waarin je alsnog lid kan worden van de vereniging!

 
logo-rszv-diapositief

BEZOEK

RSZV

Kralingse Plaslaan 113

3062 CD Rotterdam