Faq

Veelgestelde vragen

Wat heeft de RSZV te bieden aan haar leden?

Je kunt bij de RSZV leren zeilen, of je (wedstrijd)zeilskills verder ontwikkelen. Naast een zeilvereniging is de RSZV ook een gezelligheidsverening. We organiseren twee keer per week een borrel/feest, waar je als nieuw lid snel nieuwe vrienden zal maken! Tevens is er de mogelijkheid om je op professioneel gebied te ontwikkelen door een commissie- of bestuursfunctie te doen. Op die manier haal je het meeste uit je studententijd!Ik twijfel of ik lid wil worden, wat nu?

Als je twijfelt of je lid wilt worden kan je het beste een keer langskomen! Dit kan op een van onze open borrels. Voor meer informatie over de open borrels en de vereniging, raden we je aan je in te schrijven voor de interesselijst. Op die manier word je gemaild met meer informatie!Wat kost het lidmaatschap bij de RSZV?

Onze contributie voor eerstejaars leden bedraagt €160,- euro per jaar. Hiermee heb je toegang tot de borrels, de boten, instructies, leuke activiteiten en nog veel meer. Na je eerste jaar  gaat de contributie elk jaar omlaag: €135,- voor tweedejaars leden, €125,- voor derdejaars leden, €115,- voor vierdejaars leden, en €95,- voor vijfdejaars leden of ouder. Voor VIP-leden geldt een contributie van een half jaar, aangezien deze leden in hun eerste jaar maar een half jaar de vereniging meemaken. De contributie voor hen bedraagt €80. Wat is het verschil tussen de interesselijst en inschrijflijst?

Door je in te schrijven op de interesselijst geef je aan geïnteresseerd te zijn om lid te worden. je wordt op de hoogte gehouden van komende tijd en krijgt meer informatie over het inschrijfproces, de interesse borrels en de VIP. Let op! Als je  je inschrijft voor de interesselijst ben je nog niet officieel ingeschreven, daarvoor is de inschrijflijst.Met wat voor boten kan ik zeilen bij de RSZV?

RSZV heeft momenteel 6 valken, 2 J/22’s, 1 SB20, 4 lasers en 4 windsurfplanken in bezit. Met deze boten kun je altijd zeilen. Daarnaast worden er ook wedstrijden gevaren met boten van externen, dit zijn onder andere Elliots, MaxFun25’s, Melges 24 en een IMX-38. Wat is de Introductieperiode?

De Introductieperiode is een periode van ongeveer twee maanden waarin je de vereniging en haar leden leert kennen. In deze periode worden er veel sociale activiteiten georganiseerd  en worden er zeilinstructies aangeboden. Tevens ga je een weekend zeilen in Friesland met alle nieuwe leden en de andere leden, zodat je elkaar en de vereniging snel leert kennen. In de IP vorm je ook een bootje.Wat is een bootje?

Een bootje is wat bij veel andere verenigingen een jaarclub heet. Dit is een gemengde club die je zelf vormt met 8 tot 10 andere nieuwe leden. In het tweede deel van de IP doe je veel samen met je bootje, zoals bijvoorbeeld meedoen aan interne zeilwedstrijden. De ervaring leert dat de mensen met wie je een bootje vormt vrienden voor het leven worden.Heeft de RSZV een ontgroening?

De RSZV heeft een ontgroening, deze valt niet te vergelijken met de ontgroeningen van de studentenverenigingen. Wel is er een avond aan het eind van de introductieperiode, waar je verwacht wordt je te presenteren aan de vereniging. Daarnaast verwachten wij van nieuwe leden dat ze bekend worden met de normen, waarden en historie van de vereniging. Dit betekent onder andere dat je in de IP het verenigingslied leert zingen, de mores van de vereniging leer kennen en je bestuur leert kennen. Aan het eind van de IP wordt je geinstalleerd als volwaardig lid en ontvang je je das. Zeilt de RSZV ook wedstrijden?

Absoluut, de RSZV is een vereniging waar wedstrijden gezeild worden op topniveau. We hebben een SB20, twee J/22’s en vier lasers waarmee we (zo goed als) alle grote wedstrijden in Nederland varen. Ook is er de mogelijkheid om te groeien van beginner tot wereldkampioen. Meer informatie over wedstrijdzeilen vindt je hierKan ik lid worden als ik nog geen 18 ben?

Ja dat kan zeker! Je kan lid van de RSZV worden als je student aan de universiteit of hogeschool bent. Wel is er voor leden onder 18 een streng gehandhaafd verbod op het drinken van alcohol.Heeft de RSZV disputen?

Ja, de RSZV heeft momenteel vier disputen met in totaal circa 100 leden. Na de introductieperiode kan je ervoor kiezen om je aan te melden bij een dispuut. Hierdoor kun je je lidmaatschap bij de RSZV verbreden.logo-rszv-diapositief

BEZOEK

RSZV

Kralingse Plaslaan 113

3062 CD Rotterdam