Introductieperiode

De Introductie Periode

De introductie periode (IP) is bedoelt om nieuwe leden te verwelkomen binnen de vereniging. In deze periode leren zij de vereniging, haar leden en het zeilen beter kennen.

Iedere maandag- en donderdagavond is de RSZV vanaf 17:00 geopend. De activiteiten die voor het eten plaatsvinden, zullen vooral in het teken staan van kennismaken met het zeilen, de Kralingse Plas en onze boten. Na het eten zal het draaien om de kennismaking met elkaar, gezellig borrelen, en leren over de vreniging en haar tradities. 

kopie-van-ew-2021-9

Eurekaweek

Tijdens de Eurekaweek is de RSZV iedere dag vanaf 10:00 uur geopend op de Kralingse Plaslaan 113. Gedurende de hele dag is het mogelijk om bij ons te komen zeilen, borrelen en al je vragen te stellen over de vereniging. De Eureaweek vindt plaats van 21 tot en met 24 augustus 2023. Op de 23e organiseren wij een open feest op de vereniging met de leukste DJ's.  

Tijdens de EW is het ook mogelijk om 's avonds mee te eten. Wil je dit? Zet jezelf dan op de eetlijst. Let op, Vol = Vol!

Eetlijst 21 Augustus

Eetlijst 22 Augustus

Eetlijst 23 Augustus

De inschrijvingen van de RSZV gaan open op maandag 21 augustus op onze vereniging. Wil je dus een plekje bemachtigen, kom dan vooral langs! Kan je niet wachten tot de 21e, zet jezelf vooral op de interesselijst en vergroot zo je kans om lid te worden. 

Ook is er 17 augustus een pre-Eurekaweek borrel waar je je kan inschrijven zonder loting. Als je hier aanwezig bent ben je dus verzekerd van een lidmaatschap bij de RSZV. 

Eetlijst 17 augustus

Introductie Periode Commissie

Ieder jaar is er een introductieperiode-commissie (IPco) die gedurende de vier weken van de IP activiteiten op de borrels organiseert en ervoor zorgt dat alle sjaarzen precies weten waar ze aan toe zijn. Mocht je vragen hebben over de vereniging, de borrels, de IP of iets anders, dan kan je gedurende de IP (tot en met de installatie) bij de IPco terecht via de zeiltelefoon (+31 6 17 17 28 75) of via de mail (siraterces.[antispam].@rszv.nl).

img-4702
ew-2021-17 2

Aanwezigheid tijdens de IP

De introductieperiode is bedoeld om jou als sjaars bekend te maken met de Zeil én met je medesjaarzen. Zo kun je een leuk bootje (jaarclub) vormen en de vereniging goed leren kennen. 

Je wordt daarom verwacht in ieder geval een keer per week langs te komen. Als je een borrel niet kunt komen is dit geen probleem, maar moet je je afmelden bij de Zeiltelefoon. Als je van plan was te komen, maar onverhoopt niet kunt komen, laat dit dan ook even weten aan de Zeiltelefoon (+31 6 17 17 28 75). Deze wordt beheerd door de IPco.

Bootjes Vormen

Tijdens de introductieperiode zal je een bootje vormen van acht tot tien personen. Dit is jouw ‘jaarclub’. Elk bootje moet een papi/mami koppel vragen. Zij mogen weigeren, dus zet je als bootje goed in om het leukste koppel voor je te winnen! Papi's/mami's zijn ouderejaars aan wie je na de IP al je vragen kan stellen, de mensen die je kunnen leren zeilen en  met wie je leuke dingen kan doen.

Samen met je bootje zul jij strijden in het bootjesklassement. Op sommige donderdagen zullen er bootjeswedstrijden plaatsvinden, waar je punten kan verdienen voor het klassement. De tussenstand van deze wedstrijden wordt op de website bijgehouden. Ook naast de vereniging kun je natuurlijk van alles met je bootje doen. Organiseer bijvoorbeeld een datediner, ga een dagje weg of verbeter samen jullie zeil-skills! 

0be6babf-eac8-4d6b-9b22-2cb97fe06f2b 2
c9cb2f12-9b12-44a6-aaac-1b5573037adf 2

Profilatie en Installatie

Tijdens de bootjesprofilatie moet je aan de rest van de vereniging laten zien dat jullie een bootje willen worden. Je laat met een ludieke actie zien wie jullie zijn. Dit is het moment om met je bootje de show te stelen en de rest van de leden versteld te doen staan.

Tijdens de bootjesinstallatie zal je aan het bestuur moeten bewijzen dat je geïnstalleerd kan worden als lid van de RSZV. Elk bootje bedenkt een naam, die koste wat het kost geheim moet worden gehouden tot na het installeren. Tijdens de installatie zal de kennis die je bootje heeft over de vereniging op de proef worden gesteld.

Sjaarzenpakketten

Aan het begin van het jaar wordt er een sjaarzenpakket aangeboden, deze bestaat minsens uit een lichtingstrui en vaak ook andere leuke RSZV lichtings merchandise, zodat je na je installatie als trotse RSZV'er door Rotterdam kan flaneren. Daarnaast krijg je dan ook je RSZV das of choker, zodat je jezelf volwaardig lid van de RSZV mag noemen.

 

img-3995
logo-rszv-diapositief

BEZOEK

RSZV

Kralingse Plaslaan 113

3062 CD Rotterdam