RSZV Zwemvestplicht, logboek, schadeformulier

Geplaatst op 31-01-2023  -  Categorie: Algemeen

Waarde leden,

 

Via deze mail willen wij u informeren over de zwemvestplicht, u herinneren aan de regels over het gebruik van onze boten, het logboek en het melden van schades. 

Allereerst willen wij u kort wijzen op de algemene regels voor het gebruik van onze vloot. Deze zijn te vinden in de bijlage.

 

Zwemvestplicht

Zoals velen van jullie de afgelopen tijd hebben gemerkt, zijn wij als bestuur strikt op het dragen van zwemvesten op onze boten om op deze manier de veiligheid op het water te vergroten. 

 

Vanaf 1 februari 2023 geldt er een officiële zwemvestplicht waaraan de volgende regels verbonden zijn:

  • Het dragen van zwemvesten is verplicht aan boord van onze valken, lasers, J22’s, SB20 en op de windsurfplanken. 
  • Op valken geldt de zwemvestplicht wanneer het zeil gehesen is. Wanneer de boot voor anker, of aan de kade ligt is het dragen van een zwemvest niet verplicht.
  • Wanneer men zich niet houdt aan de zwemvestplicht zullen hier consequenties aan verbonden zijn in de vorm van een waarschuwing en bij recidive een vaarverbod. 

Afgelopen winter zijn er nieuwe, genummerde, mooie bedrukte zwemvesten aangeschaft en beschikbaar gesteld. De zwemvesten bevinden zich in de kluisjescontainer naast het RZV-gebouw. 

Na het gebruik wordt verwacht dat u de zwemvesten weer in het juiste kluisje opbergt. Wanneer zwemvesten na gebruik nat of vochtig zijn, kunt u deze ophangen aan de kapstok in een van de kleedkamers. Zorg dat u de zwemvesten wel weer ophangt in de kluisjes-container wanneer deze droog zijn. 

 

Bij diefstal van de zwemvesten zullen serieuze consequenties als schorsing worden gehanteerd.

 

Logboek

Wanneer u gebruik wilt maken van een boot dient u deze in te checken via het logboek op de site. In het logboek kunt u voor de gewenste boot een tijdvak selecteren. Als u klaar bent met zeilen dient u de boot weer uit te checken. Daarnaast laat u de boot afgetuigd en netjes achter in de box.

Wanneer u de boot in slechte of niet opgeruimde staat achterlaat zullen hier consequenties aan verbonden zijn in de vorm van een waarschuwing en bij recidive een vaarverbod. 

Het logboek vindt u hier: https://www.rszv.nl/voor-leden/logboek

 

Schades melden

Indien u schade ontdekt aan een boot, dient u dit te melden aan de Commissaris Materiaal. Dit kan via het schadeformulier op de website.

Het schadeformulier vindt u hier: https://www.rszv.nl/voor-leden/schade

 

Als iedereen op deze manier een steentje bijdraagt, kunnen we veilig genieten van onze vloot op de prachtige Kralingse Plas. 

 

 

Op lange mast/op de natte poes,

 

LVe bestuur der Rotterdamse Studenten Zeil Vereniging


Evenementen

Bekijk onze laatste
evenementen

Meer informatie

Lid worden

Waarom lid worden
van RSZV?

Meer informatie

logo-rszv-diapositief

BEZOEK

RSZV

Kralingse Plaslaan 113

3062 CD Rotterdam