Onze vereniging

De Rotterdamse Studenten Zeil Vereniging

Wij zijn de Rotterdamse Studenten Zeil Vereniging, RSZV de Zeil. Ooit begonnen als ondervereniging van het RSC-RVSV en ondertussen gegroeid tot een zelfstandige vereniging. Een vereniging die elk jaar weer tot nieuwe hoogtes stijgt op gebied van leden, borrels, feesten en wedstrijden.

Wij zijn de Zeil, een vereniging waar zeilen centraal staat met de beste locatie aan de Kralingse Plas. Op onze vereniging wordt op alle niveaus gezeild. Voor wie nog nooit op een zeilboot is gestapt, zijn er beginnerslessen op de valk en kunt u leren zeilen in uw studententijd. Daar houdt het niet op, want daarnaast wordt er gevaren op lasers, J22's en een SB/20 waar de ervaren zeiler zelf een rondje het water mee op kan. Uiteraart kunt u hiervoor ook lessen op niveau volgen.

Onze leden zeilen competitief op interne en externe wedstrijden; wij worden vertegenwoordigd bij menig wedstrijd: de nationale studentenkampioenschappen, het NK en het WK voor de SB/20.

Wij zijn de RSZV, een vereniging waar naast zeilen ook borrelen en feesten van uitermate groot belang zijn. Elke maandag en donderdag opent de beste studentenborrellocatie van Rotterdam haar deuren voor haar leden. Een heerlijk goudgele rakker in de linkerhand met een uitzicht op de plas of eerst even lekker dobberen op een valk met een sixpack aan boord. Soms een bootjeswedstrijd om de dag mee te beginnen, vervolgens lekker met z’n allen naar ons terras om te genieten van een heerlijk maaltje. Daarna is het op de maandag tijd voor een vergadering of een spannend potje kaarten en op de donderdag staat er een gaaf feest of evenement op de planning. 

 

Op de lange mast/natte poes!

foto-frontpage

Meer weten?

Lees hier hoe het is om lid te zijn bij ons!

Sponsoren

Samenwerkingen

logo-rszv-diapositief

BEZOEK

RSZV

Kralingse Plaslaan 113

3062 CD Rotterdam