Disputen

Disputen

De afgelopen paar jaren is de RSZV disputen steeds meer disputen gaan kennen, verticale verbanden waar je je individueel bij aan kunt sluiten. Disputen zijn groepen binnen de vereniging , die al voor langere tijden bestaan. Elk jaar stromen er nieuwe mensen van de vereniging weer in een dispuut. Zo groeit het dispuut en blijft het bestaan binnen de vereniging ondanks het feit dat dispuutsleden de vereniging uitgroeien. Op dit moment kent de vereniging drie disputen: Damesdispuut Asteria, Damesdispuut Ferox en Heerendispuut Fermentum.

De disputen organiseren veel activiteiten voor hun leden, zoals maandelijkse borrelavonden en weekendjes weg. De disputen organiseren ook een activiteit voor alle leden van de RSZV, zoals het gezamenlijke dispuutsfeest, de opening van het vaarseizoen van Fermentum, de Ferox All White Black Light party en de Asteria Boachella Party.

Fermentum

Fermentum is hét Herendispuut van de Zeil, tevens het oudste dispuut. Naast het feit dat we veel aan de bar te vinden zijn op de donderdagmiddag/avond, houden we onze legendarische maandelijkse borrels en organiseren we door het jaar heen verschillende activiteiten. Ieder jaar nemen we enkele heren met onverschrokken ferm karakter aan. Uiteraard doen we ook veel mee aan (studenten)zeilwedstrijden waar we zowel schitteren op het water als aan wal. Voor meer informatie verwijzen wij je graag door naar de bar aan de Kralingse Plaslaan 113.

Namens het Ferme Bestuur,

Op de ferme poes!

 

Ferm-foto

Asteria

Wij zijn Asteria, een gezellig damesdispuut van de RSZV. We zijn een hechte vriendinnengroep die vaak samen eet, borrelt, sport of uitgaat. Borrels, weekendjes weg en een boel leuke activiteiten zoals survivallen, lasergamen en datediner: dat is wat wij doen! Hou je van leuke, sportieve uitjes en van een en al gezelligheid, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Spreek ons vooral aan of stuur een dm als je interesse hebt, je kan ons herkennen aan onze blauwe scrunchies of Asteria das.

Op de grote lichtgevende ster!

786ef2ea-8f25-408e-9239-a9619a4c8220

Ferox

"Ferox, ga je met me mee op stap? We zuipen de bar leeg." - Ons geliefde Feroxlied bevestigt het vrijgevochten en woeste karakter van de dames die onderdeel zijn van ons dispuut. Een gezond verlangen naar nachtelijke avontuurtjes, klaarstaan voor elkaar zoals een roedel dat ook zou doen en een passie om de boel op stelten te zetten. De maandborrels, de diës en de weekenden maken vast deel uit van onze dispuutsactiviteiten. 
Ben je geïnteresseerd? Spreek dan een van de Feroxanen op de borrel aan. Zij zullen uiteraard voor je klaarstaan en je vertellen hoe het is om een Feroxaan te zijn.
Op de woeste poes,
feroxdies12
logo-rszv-diapositief

BEZOEK

RSZV

Kralingse Plaslaan 113

3062 CD Rotterdam