Instructie

Leren zeilen

Kan je nog niet zeilen of heb je zelfs nog nooit van je leven aan boord gezeten van een zeilboot? Dat is bij ons geen bezwaar. Als lid van de RSZV kan je vanaf de basis het zeilen aanleren. Alle leden worden aangemoedigd om zeilinstructies te volgen. Instructies worden in het vaarseizoen onder veilige weersomstandigheden gegeven door onze eigen instructeurs, zonder extra kosten. Instructeurs zijn onze eigen leden met zeilervaring en een passie voor lesgeven. 

Instructies worden voor nieuwe leden gegeven in de Valk, een boot voor recreatief zeilen die je met drie of vier personen vaart. Zodra je voldoende zeilvaardigheid en -inzicht hebt, kan je een sleutelexamen doen. Als je tijdens dit examen kan aantonen dat je zelfstandig veilig en gecontroleerd met de Valk kan varen, krijg je je Valksleutel. Dit is geen fysieke sleutel maar een telekey, die je toegang geeft tot het hek van het haventerrein. Vanaf dat moment mag je zelfstandig en zonder begeleiding van een instructeur gebruik maken van onze Valken. Zo kun je bijvoorbeeld lekker uitwaaien op de plas na een dag hard gestudeerd te hebben! Chill toch? 

Kan je al zeilen en heb je je Valksleutel bij ons gehaald? Dan biedt de RSZV op verschillende manieren meer uitdaging op het water. Ga bijvoorbeeld leren Laserzeilen! De Laser is een sportieve eenmans zwaardboot waarin de rol van jouw gewicht in de boot veel belangrijker wordt dan in de Valk. Ook de J/22 kan uitdaging bieden voor je. Deze boot wordt met vier personen gevaren en is een goede boot om stappen te zetten richting het wedstrijdzeilen. Meer weten over wedstrijdzeilen of de wedstrijdboten van de RSZV? Kijk hier.

Het is niet verplicht om instructies te volgen of je sleutel te halen. Echter worden nieuwe leden wel ten zeerste aangemoedigd om dit te doen. De RSZV is immers een studenten zeilvereniging! Bovendien zijn leden die al kunnen zeilen of in het eerste jaar hun Valksleutel halen vaak erg betrokken bij de vereniging. Samen mooie avonturen creëren op het water schept namelijk een band.

Inschrijven voor instructies

Wil je je inschrijven voor instructies, klik dan hier.

Na de installatie zullen er weer nieuwe trajecten van start gaan, de inschrijflink zal dan hier te vinden zijn.

Instructievideo's ValkDocumenten


Naam: Sleuteleisen Valk 1 en 2  Download
Type: pdf
Grootte: 181 kB
 


Naam: Zeiltheorie Valk  Download
Type: pdf
Grootte: 1.53 MB
 


Naam: Bootonderdelen Valk  Download
Type: pdf
Grootte: 50 kB
 


Naam: valktraject-handleiding-2023-2024  Download
Type: pdf
Grootte: 112 kB
 


Naam: Sleuteleisen Laser  Download
Type: pdf
Grootte: 169 kB
 


Naam: Handleiding optuigen Laser  Download
Type: pdf
Grootte: 1.92 MB
 


Naam: Sailing keywords translation (EN/DU/FR)  Download
Type: xlsx
Grootte: 19 kB
 


Naam: Regelement bootgebruik  Download
Type: pdf
Grootte: 162 kB
 


Naam: Flowchart leren zeilen  Download
Type: pdf
Grootte: 396 kB
 


Naam: Gedragscode voor trainers  Download
Type: pdf
Grootte: 25 kB
 

logo-rszv-diapositief

BEZOEK

RSZV

Kralingse Plaslaan 113

3062 CD Rotterdam