Introductieperiode

De Introductie Periode

De Introductie periode is ontworpen om alle nieuwe leden te verwelkomen binnen de vereniging. In deze periode leren zij de vereniging, het zeilen en haar leden beter kennen.

Iedere dinsdag- en donderdagavond is de R.S.Z.V. vanaf 17:00 geopend, tenzij anders gemeld in het programma. De activiteiten die voor het eten plaatsvinden, zullen vooral in het teken staan van kennismaken met het zeilen, de Kralingse Plas en onze boten. Na het eten zal het draaien om de kennismaking met elkaar, de vereniging en de tradities die hierbij horen. Ook zullen de borrelskills van de sjaarzen op de proef gesteld worden bij onze bekende bierspelletjes.

Introductie Periode Commissie

Ieder jaar is er een introductieperiode commissie die de borrels organiseert en ervoor zorgen dat alle sjaarzen precies weten waar ze aan toe zijn. Mocht je vragen hebben over de vereniging, de borrels, de IP of iets anders, dan kan je gedurende de IP (tot en met de installatie) bij de IPCO terecht via de zeiltelefoon (+31 6 20 30 27 07) of via de mail (ipco@rszv.nl).

ew-2021-17
ew-2021-82

Aanwezigheid tijdens de IP

De introductieperiode is bedoeld om jou als sjaars bekend te maken met de Zeil, én met je medesjaarzen. Zo kun je een leuk bootje vormen en de vereniging goed leren kennen. 

Je wordt daarom verwacht in ieder geval een keer per week langs te komen. Als je een borrel niet kunt komen is dit geen probleem, maar moet je je afmelden bij de Zeiltelefoon. Als je je van plan was te komen, maar onverhoopt niet kunt komen, laat dit dan ook even weten aan de Zeiltelefoon (+31620302707). Deze wordt beheerd door de sjaarzenmama/papa's.

Bootjes Vormen

Tijdens de introductieperiode zal je een bootje vormen van acht tot tien personen. Dit is jouw ‘jaarclub’. Elk bootje moet een papi/mami koppel vragen. Zij mogen weigeren, dus zet je als bootje goed in om het leukste koppel voor je te winnen! Papi-mami's zijn ouderejaars aan wie je na de IP al je vragen kan stellen, de mensen wie je kunnen leren zeilen en  met wie je leuke dingen kan doen. Samen met je bootje zal jij strijden in het bootjesklassement. Op sommige donderdagen zullen er bootjeswedstrijden plaatsvinden, waar je punten kan verdienen voor het klassement. De tussenstand van deze wedstrijden wordt op de website bijgehouden. Ook naast de vereniging kun je natuurlijk van alles met je bootje doen. Organiseer bijvoorbeeld een datediner, ga een dagje weg of verbeter samen jullie zeil-skills! 

qvh04271
img-2637

Profilatie en Installatie

Tijdens de bootjesprofilatie moet je aan de rest van de vereniging laten zien dat jullie een bootje willen worden. Je laat met een ludieke actie zien wie jullie zijn. Dit is het moment om met je bootje de show te stelen en de rest van de leden versteld te doen staan. Tijdens de bootjesinstallatie zal je aan het bestuur moeten bewijzen dat je geïnstalleerd kan worden als lid van de RSZV. Elk bootje bedenkt een naam, die koste wat het kost geheim moet worden gehouden tot na het installeren. Tijdens de installatie zal de kennis die je bootje heeft over de vereniging op de proef worden gesteld.

Sjaarzenpakketten

Elk jaar wordt er een sjaarzenpakket aangeboden, deze bestaat minsens uit een lichtingstrui en andere leuke RSZV lichtings merchandise, zodat je na je installatie als trotse RSZV'er door Rotterdam kan flaneren. Daarnaast krijg je dan ook je RSZV das of choker, zodat je jezelf volwaardig lid van de RSZV mag noemen.

 

 

whatsappsjaarzenpakket
logo-rszv-diapositief

BEZOEK

RSZV

Kralingse Plaslaan 113

3062 CD Rotterdam