4343ae07-6ca6-40a7-8085-65766135970f
img-2119-normaal

Windsurfen bij de RSZV

Ben jij nou naast zeilen op zoek naar een nieuwe uitdaging, of heb je al een beetje windsurfervaring? En verlang je naar de kick van het met volle snelheid planeren over de plas, of het plezier van gezellig een dagje surfen en chillen? Dan ben je hier op het juiste adres! Op deze pagina kan je alles vinden over instructies, het nodige materiaal, evenementen, en natuurlijk ook onze enthousiaste windsurfcommissie.

Heb jij al de smaak te pakken en wil je meer weten? Bezoek dan alvast onze instagrampagina of neem direct contact met ons op, en kom vooral eens langs op een van onze surf & chill dagen! We hopen je graag een keertje te zien, en misschien ga jij wel met ons de plas veroveren.

Hang loose

De Winsurfco

 

img-1426-normaal
windsurf-sticker
img-2322-normaal
 

De WindsurfCo

Onze Windsurfcommissie is verantwoordelijk voor alles wat er te maken heeft met windsfurfen, waaronder het geven van instructies en het organiseren van externe en interne activiteiten. Met de volgende mensen staan wij dit jaar klaar voor alle vragen, tips en tops en enthousiaste leden die graag op de surfplank (willen) staan: 

President: Koen Stegewerns
Secretaris: Julia Bouwknegt
Penningmeester: Vos Wijnen
Commissaris instructie: Sikko Koen
Commissaris materiaal: Anna Wierdsma
Commissaris promotie: Hidde Vos
QQ’er: Joris Nankman

img-2776-normaal

Contact

Heb je algemene vragen, aanmerkingen en aanraders over iets gerelateerd aan windsurfen vanuit de RSZV? Dan zijn wij te bereiken op onze mail (nefrusdniw.[antispam].@rszv.nl) of via onze instagramHeeft u specifieke vragen over instructies? Dan kan je het beste contact opnemenen via eitcurtsnifrusdniw.[antispam].@rszv.nl

Heb je dringende vragen of aanmerkingen? Dan kan je direct contact opnemen met onze president Koen Stegerwens van zijn mobiele nummer (+31 6 11749280)

Verder is het natuurlijk ook altijd mogelijk om ons aan te spreken op de vereniging, wij staan altijd open om eventuele vragen te beantwoorden.

Wanneer kan je surfen?

We bieden instructies wanneer het zeilseizoen geopend is. Dat kunnen losse instructies zijn, maar ook trajecten waarbij je een aantal weken op hetzelfde tijdstip in de week instructie krijgt. Alle instructies komen op de website te staan, net als de zeilinstructies. 

Naast instructies organiseert de Windsurfcommissie ook activiteiten:

Surf & Chill: Op Surf & Chill-dagen wordt op onze “eigen” Kralingse Plas gesurft en (zoals je misschien ook wel verwacht) gechilld! Surfers van elk niveau zijn welkom, want het is voor elke enthousiaste aanwezige een goede gelegenheid om samen een leuke dag op de plas door te brengen en je vaardigheden te verbeteren. Je kan gebruik maken van het gevorderden-materiaal, maar de Surf & Chill is ook een perfecte gelegenheid om kennis te maken met het windsurfen als je nog nooit op een plank hebt gestaan.

Externe evenementen: Als je al eens gesurft hebt bij de RSZV zal het je niet ontgaan zijn dat ons materiaal opgeslagen is in een aanhangwagen: onze prachtige surfkar. Hiermee kunnen we ook naar andere wateren rijden en dat zijn we ook dit jaar van plan te doen! Afhankelijk van het aantal deelnemers vragen we een kleine deelnemersbijdrage en kunnen we extra materiaal huren op locatie. 

Zeilzaterdagen: Tot slot kunnen natuurlijk de zeilzaterdagen niet ontbreken! Met de Windsurfcommissie zijn wij altijd aanwezig om mensen de plank op de helpen en wat tips te geven, dus als je even afwisseling wilt tussen het zeilen is dat altijd mogelijk!

 

Wat neem je mee als je gaat surfen?

◊    Zwemkleding

◊    Wetsuit (te leen bij de vereniging, als je er een hebt dan graag zelf meenemen)

◊    Surfschoentjes afhankelijk van hoe koud het is (zie gear advies op deze pagina)

◊    Zonnebrandcrème

◊    Zonnebril 

◊    Droge kleding, bij twijfel veel laagjes

◊    Handdoek

◊    Slippers

◊    Flesje water en een snack 

f634b007-b9ad-4551-82b8-b4a91137b84e

Instructie op de zeil en vanuit huis

 

Als het surfseizoen aanbreekt, staan onze planken net als de boten sowieso klaar om gebruikt te worden. Daarom wordt het ook zeker aangeraden om een keer langs te komen om een instrucie mee te pakken, en je daarvoor in the schrijven via de site. Informatie hierover kan gevonden worden in de weekmail voor leden of via onze insta (zie link hierboven) voor leden en externen.

Is het echter geen surfseizoen, of is er teveel drukte waardoor je even niet beschikbaar bent voor instructies? Dan staan er hieronder een aantal tips voor websites en video's die jou ook buiten de plas kunnen helpen in vorm te blijven.

img-2300-normaal
img-1417-normaal

Instructiefilmpjes

Om de enthousiastelingen wegwijs te maken in het windsurfen, hebben wij hieronder filmpjes klaargezet die jullie kunnen bekijken. Op het YouTube kanaal van Sam Ross Coaching zijn veel video’s te vinden voor beginners en gevorderden. Hieronder staan linkjes naar verschillende video’s.

Tips voor aanschaf van materiaal

Gear advies

Ben je enorm enthousiast geworden over het windsurfen? Dan staan hieronder tips voor het kopen van de juiste gear en websites waar je dit kan vinden.

Wetsuits

wetsuits
In Nederland gebruik je met name 5/3 of 5/4, op de websites in de rechterkolom is meer informatie te vinden. Surf en watersportwinkels kunnen je beter adviseren dan doorsnee sportwinkels, maar de producten zijn vaak ook duurder.

Surfschoenen

Mensen gebruiken wel eens oude schoenen of zwemschoenen tijdens het windsurfen, maar deze bieden niet de warmte en grip die je nodig hebt op de surfplank. Het is het beste om te beginnen met 3/2 mm neopreen surfschoenen.

Evenementen

Bekijk onze laatste
evenementen

Meer informatie

Lid worden

Waarom lid worden
van RSZV?

Meer informatie

logo-rszv-diapositief

BEZOEK

RSZV

Kralingse Plaslaan 113

3062 CD Rotterdam