windsurf-sticker
4343ae07-6ca6-40a7-8085-65766135970f
img-2776-normaal

Windsurfen bij de RSZV

 Zeilen is natuurlijk super leuk, maar wist je dat je ook kan windsurfen op de RSZV? Wij zijn de Windsurfcommissie en wij zijn verantwoordelijk voor alles wat er gebeurt in en om de zeil dat te maken heeft met windsurfen.

Kan je nou geen genoeg krijgen van zeilen en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of zou je wel eens de kick willen voelen die je krijgt van op volle snelheid planeren over de plas? Dan is windsurfen misschien wel iets voor jou.

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om te kunnen gaan windsurfen bij de RSZV, waaronder instructiefilmpjes en advies voor als je de sfeer te pakken hebt en je eigen gear wilt kopen. Wil je meer zien, check dan onze onze instagrampagina.

Ben je nou benieuwd hoe het is en wil je een keertje komen sfeerproeven? Kom een keertje langs op een surf&chill dag!

Hang loose

De Windsurfco

President: Anna Wierdsma

Secretaris: Merle de Jager

Penningmeester: Kevin Lenselink

Commissaris instructie & materiaal: Koen Stegewerns

Commissaris promotie: Hidde Vos

QQ’er: Luuk Jungerhans

 

Heb je een vraag voor ons? Spreek ons aan op de vereniging of stuur ons een DM.img-1426-normaal
img-2322-normaal
img-2119-normaal

Wanneer kun je surfen?

We bieden instructies wanneer het zeilseizoen geopend is. Dat kunnen losse instructies zijn, maar ook trajecten waarbij je een aantal weken op hetzelfde tijdstip in de week instructie krijgt. Alle instructies komen op de website te staan, net als de zeilinstructies. 

 

Naast instructies organiseert de Windsurfcommissie ook activiteiten:

Surf & Chill: Op Surf & Chill-dagen wordt op onze “eigen” Kralingse Plas gesurft en (je raadt het niet) gechilld! Surfers van elk niveau zijn welkom, je kunt gebruik maken van het gevorderden materiaal maar de Surf & Chill is ook een perfecte gelegenheid om kennis te maken met het windsurfen als je nog nooit op een plank hebt gestaan.

Externe evenementen: Als je al eens gesurft hebt bij de RSZV zal het je niet ontgaan zijn dat ons materiaal opgeslagen is in een aanhangwagen: onze prachtige surfkar. Hiermee kunnen we ook naar andere wateren rijden en dat zijn we dit jaar van plan te doen! Afhankelijk van het aantal deelnemers vragen we een kleine deelnemersbijdrage en kunnen we extra materiaal huren op locatie. 

 

Naast instructies en onze activiteiten, kan er ook op elke zeilzaterdag gesurft worden.

Wat neem je mee als je gaat surfen?

 

  • Zwemkleding
  • Wetsuit (te leen bij de vereniging, als je er een hebt dan graag zelf meenemen)
  • Surfschoentjes afhankelijk van hoe koud het is (zie gear advies op deze pagina)
  • Zonnebrandcreme
  • Zonnebril 
  • Droge kleding, bij twijfel veel laagjes
  • Handdoek
  • Slippers
  • Flesje water en een snack 
img-2300-normaal
f634b007-b9ad-4551-82b8-b4a91137b84e
img-1417-normaal

Instructiefilmpjes

Om de enthousiastelingen wegwijs te maken in het windsurfen, hebben wij hieronder filmpjes klaargezet die jullie kunnen bekijken. Op het YouTube kanaal van Sam Ross Coaching zijn veel video’s te vinden voor beginners en gevorderden. Hieronder staan linkjes naar verschillende video’s.

Gear advies

Ben je enorm enthousiast geworden over het windsurfen? Dan staan hieronder tips voor het kopen van de juiste gear en websites waar je dit kan vinden.

Wetsuits

wetsuits
In Nederland gebruik je met name 5/3 of 5/4, op de websites in de rechterkolom is meer informatie te vinden. Surf en watersportwinkels kunnen je beter adviseren dan doorsnee sportwinkels, maar de producten zijn vaak ook duurder.

Surfschoenen

Mensen gebruiken wel eens oude schoenen of zwemschoenen tijdens het windsurfen, maar deze bieden niet de warmte en grip die je nodig hebt op de surfplank. Het is het beste om te beginnen met 3/2 mm neopreen surfschoenen.

Evenementen

Bekijk onze laatste
evenementen

Meer informatie

Lid worden

Waarom lid worden
van RSZV?

Meer informatie

logo-rszv-diapositief

BEZOEK

RSZV

Kralingse Plaslaan 113

3062 CD Rotterdam